Carinan ja Elisabethin amalgaamisivu

Myrkky onnettomuus

Dosentti Mats Hanson Ruotsista, esittää lehdistötiedotteessa 3.12.1981 että amalgaami on täysin sopimaton aine käyttää hampaisiin. Hän kirjoittaa muun muassa: "Nähtävästi edessämme on myrkytysonnettomuus käsittämättömässä laajuudessa"

7.12.1981 Dosentti Mats Hanson aloittaa kirjelmän Ruotsin sosiaalihallitukselle seuraavasti : "Haluan kiinnittää huomionne tärkeään terveyskysymykseen, nähtävästi edessämme on myrkytysonnettomuus käsittämättömässä laajuudessa" Johtopäätöksien jälkeen lausunto perustuu 10 vuoden kokemukseen neurobiologian tutkimuksesta myrkkyjen vaikutuksesta keskushermostoon. Hanson ehdottaa seuraavia toimenpiteitä: Asettaa selvitys, joka on itsenäinen hammaskorkeakouluista ja lääketieteen erikoisasiantuntijoiden suorittama, patologia, toksikologia, elohopea luonnossa, fysiologia, immunologia, metallurgia ja elektrokorroosiokemia.

Sen lisäksi Hanson suosittelee kirjelmässä sosiaalihallitukselle: " etsiä tilastollinen yhteys hammastyön ja laajaan sairauksien kirjoon, sisältäen mielisairaudet, sikiövauriot, syöpä, sydän- ja verisuonitaudit, nivelreumatismi, sekä iho sairaudet, koska "hammastäytteet ovat luultavasti yksi tekijöistä joita ei ole järjestelmällisesti tutkittu koskien tämän kaltaisia yhteyksiä".

Suomi 1988:

Useat potilaat, jotka itse ovat hammaslääkäreille ja lääkäreille esittäneet sairauksien oireiden johtuvan hampaista ja on peräisin "Oral galvanism"(amalgaamista) ovat saaneet virheellinen taudinmäärityksen ja sen seurauksena karkeaa virheellistä hoitoa, Heitä on usein kohdeltu kuin "luulosairasta"!

Yritä laskea kuinka paljon maksaa pikku-Suomelle hoitaa amalgaami myrkytettyä potilasta luulotautisena! Tähän lisätään epäsuora kustannus bruttokansantuotteen pudotuksen kautta ja pois jääneet verotulot työkyvyttömyydestä ym. Viimeisimmäksi mutta ei pienimmäksi: Tämän yhteiskunnan taakkana lasketaan kaikki henkilökohtaiset murhenäytelmät ja kärsimykset joihin potilaat ovat altistuneet, sitä ei voi rahassa laskea.

Arvostelu elohopeakäsittelystä 250 vuotta sitten: Metallinen elohopea, jota annetaan suolisto sairauteen 100-500 gramman annoksina, poistuu tavallisesti ulostuksen mukana vähäisin vaikutuksin: toisinaan aiheuttaen ripulia ja tulehdusta suuonteloissa: poikkeuksellisesti aiheuttaen vaikean tai jopa kuolettavasti kehittyvän myrkytyksen, jonka jälkeen seuraa, "matka ruumisvaunulla" tällaisen elohopea käsittelyn jälkeen.


Entinen elohopea myrkytetty.

ELISABETH KJELLMAN

Carinan ja Elisabethin amalgaamisivu
Ylös